Meny

Drammen by

Danvik Konferanse og Catering ligger en kort gåtur fra Drammen sentrum.

Elvebyen Drammen er en grønn og levende by med fredelige parker, yrende handel, kultur- og kaféliv, og mengder av turmuligheter langs eleven og på skauen i åsene over byen. Byen er lett tilgjengelig fra hele Norge, og er et trafikknutepunkt enten du kommer med fly, tog eller bil.

10 Ting i Drammen du MÅ oppleve mens du bor på Danvik

«Spiralen» – en usedvanlig svingete vei inne i fjellet. Når du når toppen har du en fantastisk utsikt over Drammen – som gjør at du glemmer hvor svimmel du er.

Ypsilon bør spaseres over minst en gang i uka, og ja, den gynger: Det er en hengebro.

Utebadet og Drammensbadet – Norges nyeste og fineste svømmeanlegg. Utebadet bør nytes før det stenger for sommeren!

Når kulda kommer, blir det is på banen rett ved skolen vår. Ta på deg skøyter, kakao i termosen og inviter med deg en medelev du liker godt: Skøytebanen er uforglemmelig, og kan brukes til rå hockeyspilling eller en romantisk date.

Du bare må besøke Bragernes torg på en lørdag og Bragernes kirke på en søndag. Bragernes torg er stortorget i Drammen by. Bragernes torg er Norges største og Nord-Europas lengste torg. Her opplever du boder og torgsalg eller bondens marked , konserter og mye mer, og verdenscup skisprinten må du bare få med deg. Bragernes kirke en søndag til høymesse er verdet et besøk. En erverdig langkirke i teglstein, nygotisk, bygget i tidsrommet 1869-71. Gudstjenesten er ukens høydepunkt, med stor aktivitet på musikkfronten.

Fotballgal? Drammens fotballag Strømsgodset spiller rett nedenfor skolen vår. Har du penger går du ned de tre minuttene til Marienlyst stadion, kjøper billett og heier på gutta våre. Kampene kan også delvis (ikke innsyn til hele banen) nytes gratis fra diverse internatrom.

Drammensbiblioteket MÅ oppleves. Et deilig, rolig sted der man kan nyte caffelatte, gode bøker og utsikt over Drammeselva.

Glad i vinteraktiviteter? Slalåmbakker finnes på hver side av byen, Haukåsbakken rett ved skolen og Aronsløypa på andre siden av byen. Masse skiløyper for deg som liker å gå langrenn.

Lyst til å se en påfugl? Ta deg en tur til Gulskogen Gård!

Nyt elva og de fine sykkel- og gangstiene rundt elva.